Formularul pentru aplicarea sau incetarea aplicarii sistemului tVA la incasare


Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3884/2013 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 10 din 8 ianuarie 2014. Prin intermediul Ordinului nr. 3884/2013 se aproba modelul si continutul formularului (097) "Notificare privind aplicarea/ incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare".

Atentie! Formularul (097) "Notificare privind aplicarea/ incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare" va fi completat de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA. Prin intermediul formularului (097) se efectueaza notificarea organelor fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la incasare sau pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, conform cu prevederile Codului Fiscal.

De asemenea, tinem cont de faptul ca formularul (097) se adreseaza si persoanelor impozabile care, in prezent, aplica sistemului TVA la incasare si care doresc sa renunte la aplicarea acestui sistem in cursul anului 2014. Acest lucru se efectueaza prin depunerea unei notificari la organul fiscal.

Nu uitati! Persoanele care aplica sistemul TVA la incasare si doresc sa mentina aceasta decizie pentru anul 2014, nu trebuie sa depuna formularul (097). Conform dispozitiilor OUG nr. 111/2013, se considera ca persoanele ce intra in aceasta categorie vor continua aplicarea sistemului TVA la incasare, optand tacit pentru aceasta decizie.

ORDIN nr. 3.884 din 24 decembrie 2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (097) "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare"

PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 10 din 8 ianuarie 2014    in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotarârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, al art. 156^3 alin. (11)-(13) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative, precum si al art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

    ART. 1
    Se aproba modelul si continutul formularului (097) "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare", cod 14.13.01.10.11/s.i., prevazut in anexa nr. 1.
    ART. 2
    Instructiunile de completare a formularului specificat la art. 1 sunt prevazute in anexa nr. 2.
    ART. 3
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare ale formularului specific la art. 1 sunt prevazute in anexa nr. 3.
    ART. 4
    Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
    ART. 5
    Referirile la codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, iar referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    ART. 6
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 7
 La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.529/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (097) "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare", publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 707 din 16 octombrie 2012.
    ART. 8
    Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                       Presedintele Agentiei Nationale de
                             Administrare Fiscala,
                              Gelu-stefan Diaconu

    Bucuresti, 24 decembrie 2013.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole similare


01Aug.2017

Contabilitatea in institutiile publice 2015. Delimitari esentiale

Aurelian Mihaiescu 01 Aug. 2017
Daca doriti sa stiti totul in domeniul contabilitatii pentru institutiile publice, va recomandam Cartea Verde a Contabilitatii pentru institutiile publice. Cartea este actualizata conform legislatiei si ofera toate informatiile de care avem nevoie pentru a tine contabilitatea fara greseli si...
01Aug.2017

Nu ignora drepturile salariatilor. Ce amenzi risca angajatorii?

Aurelian Mihaiescu 01 Aug. 2017
In perioada ianuarie - decembrie 2014, Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare totala de 90.330.200 de lei, in cadrul actiunilor de control a angajatorilor. De la bun inceput va amintim faptul ca faptul ca drepturile si obligatiile referitoare la relatiile de munca dintre angajator si...
01Aug.2017

Acordarea preavizului conform Codului Muncii

Aurelian Mihaiescu 01 Aug. 2017
Preaviz... Iata unul dintre subiectele tabu pentru numerosi angajatori si angajati. Discutam despre acele cateva zile in care angajatul, de la caz la caz, va ramane in echipa viitorului fost angajator. Sunt cateva zile pe care, daca este posibil, angajatorii si angajatii deopotriva ar dori sa le...
01Aug.2017

Concediul de odihna conform Codul Muncii 2014

Aurelian Mihaiescu 01 Aug. 2017
Concediu de odihna, codul muncii 2014   Redam in randurile urmatoare informatii esentiale referitoare la reglementarea concediului de odihna conform Codului muncii. Pe aceasta cale, va amintim faptul ca puteti consulta Codul Muncii actualizat pe www.codulmuncii.eu Dreptul la...

Abonare newsletter

Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate

Noul Cod Fiscal a adus numeroase modificari!

Descarca GRATUIT Raportul Special

"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii

0 comentarii
Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Abonare newsletter

Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate

Noul Cod Fiscal a adus numeroase modificari!

Descarca GRATUIT Raportul Special

"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit


Codul Fiscal 2018

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton