« Atentionare MFP: Modificarea p... Atentie la corectarea document... »

Tags: declaratia 225, formular 225, contribuabili, obligatii declarativeRedam in cele ce urmeaza un rezumat al obligatiilor declarative ale contribuabililor persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare in trimestrul I 2012.

Obligatie

Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise au obligatia sa declare castigurile/ pierderile nete realizate si sa plateasca impozitul pentru aceste castiguri trimestrial, ca plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil.

Termen

Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa completeze si sa depuna formularul 225, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare fiecarui trimestru, pe baza informatiilor (fiselor de portofoliu), transmise de intermediari, de societatile de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului, sau ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara.

Pentru trimestrul I a.c., formularul 225 se va depune pana miercuri, 25 aprilie a.c. inclusiv si va cuprinde castigurile sau pierderile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise realizate in perioada 1 ianuarie - 31 martie a.c.

Completare si depunere

Formularul se completeaza in doua exemplare din care un exemplar se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania. Pentru ceilalti contribuabili care nu au domiciliul fiscal in Romania, acest formular se depune la organul fiscal in a carei raza are domiciliul fiscal imputernicitul.

Cel de-al doilea exemplar se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Atentie! Indiferent de numarul tranzactiilor efectuate sau numarul intermediarilor/ societatilor de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit prin intermediul carora au fost realizate aceste castiguri, contribuabilul va depune o singura declaratie.

Formularul 225 se poate procura direct de la unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe pagina:

- ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele cu explicatii/ Formulare fiscale ordonate dupa numar;

*

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.600/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 225 "Declaratie privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise", publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 704/ 2010.


Articole pe aceeasi tema

» Lista completa a declaratiilor fiscale pentru decembrie 2014
» Concedii si indemnizatii medicale pentru sotul/sotia PFA!
» Calendar fiscal declaratii noiembrie 2014
» Analiza Expertului: Cand se deduce partial bonul de combustibil? Dar total?
» Manual de Politici Contabile 2014
Comentarii articol
Postat de: yQy46jnGkxQ @ 2014-10-13 00:06:56
Radu Cu cat romanii vor avea mai multi bani, cu atat mai mult vor merge sa-si cilhtuee banii in strainatate. Deci e bine ca romanii sa aiba bani sau nu? Daca scazi cu 50% taxele, un angajat cu forme legale practic isi dubleaza salarul ca putere de cumparare. Asta pt. ca un angajat cu toate formele legale, in momentul de fata, da 2/3 la stat din munca luiimpozit munca + TVA + accize + impozite pe proprietate etc.. Si deci 50% din 2/3 e 1/3. Si cum 1/3 e salarul lui, inseamna ca se dubleaza banii lui ca putere de cumpare, nu neaparat nominal.Eu iti spun ca daca dublezi salariile la majoritatea romanilor, ei o sa inceapa sa se descurce relativ bine aici in tara, nu o sa aiba bani de strainatate. Pune RON 1000 dublat vine RON 2000. O persoana cu RON 2000 se duce sa isi cilhtuee banii in strainate, nu prea cred, si nu majoritatea banilor. Noi tot relensam, resapam sau “reducem” si nu se simte nimic. Asta pt. ca nu se relanseaza nimic, nu se sapa nimic si nu se reduce cu adevarat nimic. Daca s-ar face s-ar vedea rezultatele. 1/2 milioane din bugetari se duc la privat si dintr-un foc cei 1/2 milioane vor trebui sa nu mai fie tinuti in brate de mediul privat. Vor trebui sa fie productivi si ei. Cu cat ai mai multi oameni cu adevarat productivi, cu atat o sa mearga economia mai bine per total. E o simpla inmultire matematica. Din pacate lehamitea ii va trimite pe multi naivi in partidul lui Diaconescu. Punctele economice ale lui DD sunt foarte bune. E adevarat ca face propaganda cat caru', insa doar asa poti sa primesti voturi de la prostime. Nu exista o alta varianta in sistemul actual. Pt. ca prostimea nu raspunde la logica economica, habar nu are.


Comentariul dumneavoastra
Numele dvs:
Adresa email:
Intrebare de securitate
Mesaj
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul BlogContabil.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
 RSS 2.0 - Blogcontabil.ro Flux RSS | Ajutor

Contabil de la 9 la 5 | Ganduri de duminica | Cu doamnele de brat | Molotov economic | Aveti cuvantul | Zona de marketing | Taxe si Impozite Explicate | Codul Fiscal la zi | TVA | Monografii | Agenda fiscala | Jurnalul Domnisoarei Contabil | Barfe din Minister | Informatii Seminarii