« Noul Sistem de Raportare Conta... MFP a publicat "Instructiunile... »

Tags: examen, comisar, anaf, comisar sef

Asa cum stiti, ieri a fost zi de examen la Garda Financiara in toata tara. Nebunie mare, agitatie, emotii mai ceva ca la BAC, mai ales ca miza era uriasa: cine pica risca sa fie concediat. Conform anunturilor facute deja, din cei peste 1.000 de comisari cu preavize vor pleca din sistem circa 300 de persoane.

Emotiile au fost insa nejustificate. Comisarii Garzii Financiare s-au dovedit foarte bine pregatiti si extrem de putini au picat. Practic, doar cine nu s-a prezentat a avut sanse sa nu ia examenul, dupa cum se vede din rezultatele anuntate chiar de Garda Financiara.

Spre exemplu, in Brasov, Harghita si Alba am avut 3 respinsi din 27 de comisari care au dat examenul. In Vrancea, din 75 de persoane inscrise la examenul de functionari publici de executie au primit Admis 73, ceilalti doi picand doar pentru ca nu s-au prezentat. La Maramures, functionarii publici de executie au avut aceleasi rezultate: 17 din 18 persoane au fost Admise, una singura nu s-a prezentat. In Suceava a existat si un Respins din 15 candidati.

Iasiul a adus numai Admisi pe lista de 21 de persoane, la fel cum Botosaniul a avut un singur absent si 15 Admisi. Procentul e stricat de Bistrita Nasaud, unde doi candidati cu acelasi nume de familie, probabil rude, au picat, respectiv nu s-au prezentat din totalul de 13 persoane inscrise.

Cu cat ne apropiem de Bucuresti cu atat cifrele cresc spre rezultate record. La Ilfov, din 26 de candidati nimeni nu a picat. In Giurgiu, la fel, promovare de 100%: 12 din 12. La Constanta: 1 Respins din 46, cu mentiunea ca aici regasim si 2 persoane cu "nota 10": 100 de puncte din 100 posibile.

Interesant este ca la postul de comisari sefi de divizie, in Dambovita si Ilfov, rezultatele sunt mai slabe. Din 2, respectiv 3 candidati au picat cate 1, concluzia fiind ca sefii sunt mai slabi pregatiti decat subalternii.

Si ajungem in Bucuresti. Pe lista de comisar superior, comisar principal, comisar asistent si expert superior nu avem nici macar un respins: au luat 30 din 30. Ba chiar unii dintre ei cu 100 de puncte. Pe o alta lista, un singur respins din 77 de candidati.

...Click Aici pentru toate rezultatele oficiale

Trebuie reamintit faptul ca au existat cate 3 variante pentru fiecare dintre cele doua categorii: functii de comisari si cele de functii publice generale. Punctajele obtinute de fiecare candidat la proba scrisa se a?seaza cu mentiunea „admis” pentru cei care au punctaje intre 70/50 si 100 puncte si „respins“ pentru cel care au punctaje sub 70/50 de puncte.

Pentru toti cei admisi urmeaza un interviu, aici urmand sa li se testeze "abilitatile de comunicare, capacitatea de analiza si sinteza si abilitatile impuse de functie" ale candidatilor. La final, cine pica, in mod normal, va fi concediat.

Dupa Garda Financiara, urmatorii care vor fi testati din punct de vedere profesional sunt angajatii Directiilor Finantelor Publice, de unde vor trebui disponibilizati circa 1.100 de persoane. Ultimii care vor fi testati sunt vamesii, 600 de angajati urmand sa isi piarda posturile. In total, din cei 5.000 de angajati ai ANAF care au primit preavize vor trebui sa plece acasa circa 2.000 de persoane.Articole pe aceeasi tema

» Surprize la Ministerul de Finante: Ioana Petrescu este noul ministru
» Masuri pentru deblocarea financiara a unor unitati administrativ-teritoriale
» Propunere pentru formularul 013
» Proiect privind formularele utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa
» Propunere pentru modificarea formularului 112

Comentariul dumneavoastra
Numele dvs:
Adresa email:
Intrebare de securitate
Mesaj
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul BlogContabil.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
 RSS 2.0 - Blogcontabil.ro Flux RSS | Ajutor

Contabil de la 9 la 5 | Ganduri de duminica | Cu doamnele de brat | Molotov economic | Aveti cuvantul | Zona de marketing | Taxe si Impozite Explicate | Codul Fiscal la zi | TVA | Monografii | Agenda fiscala | Jurnalul Domnisoarei Contabil | Barfe din Minister | Informatii Seminarii